13 юни 2007

новинарско

Не мога да кажа че категорично не гледам телевизия,вечер запивам с него напоследък.Но категорично не гледам новини.На нито един канал.Всички новини са насапунисани и напудрени,никога не отразяват истината,а само най сеирджийската част от нея.И от години не си купувам вестници.Само понякога "Капитал".Не чета и чуждите(да не им мачкам страниците:)) ).
Тази вечер,прикована от главоболието се търкалях в леглото и слушах новините по телевизията.
Първо казаха че Европа може да ни спре кранчето..сърчицето ми трепна..ми хайде де,хайде нещо да ги стресне и да ги притесни нашите политици-палячовци.Набързичко си изфантазирах как Европейската Комисия им е поставила ултиматум и срок от 24 часа да подредят държавицата и да спрат да крадат и ако щете вярвайте се смях със сълзи като си представих как се оплитат като патета в калчища,как се стрелят с хартиени топчета щото не се сещат какво друго да направят,как си крещят в парламента(като децата на площадката) "Ти си виновен,че се скъсаха гащите и дупето ми е голо!"
Представих си ги как треперят от ужас,че часовничето цъка,как броят минутките и как всеки бърка в долапа,вади старите работни дрехи и запретва ръкави да посвърши нещо.Представих си ги даже как припкат пеша по "Раковска" и бръмчат като малки китайчета между Финансите и Транспорта:))))
Всъщност новината е страшна ако я гледаме насериозно: спират кранчето,ама не спират кражбите и корупцията,народа обеднява още повече,освирепява още повече,оглупява още повече,и заклещени като диви животни в капан полудяват хората,загубват каквото е останало от ценностната им система и започват да посягат на децата си.....тва беше следващата новина..страхотни новини...страхотен завършек на тежък ден....
Ей хора,не гледайте новини бе,докарват депресия и лошо настроение!

3 коментара:

Fobos каза...

Познато чувство... Аз обаче винаги искам да съм информиран и гледам новините. Не са приятни - да, но не ми се иска да си прилагам ефекта на щрауса, а именно "да си заровя главата в пясъка и да се правя, че не виждам проблемите". Искам, не искам поданик съм на тази държава и трябва да знам на къде... потъвам.

Единствено спрях да слущам преди години българска поп музика, защото... тя докарва до състояние да си режеш вените :-) Само за някакви нещастли любови се пее. Не, че новините ме карат да се чувствам по-добре. Особено, когато в тях става въпрос за убито дете от баща си, защото плачело... А роднините, тотално неграмотни, (гледах в сутрешния блок на bTV) искат доживотна смърт!

zlatkata каза...

да си информиран не значи че трябва задължително да се оставиш да бъдеш манипулиран от българските телевизионни медии,които освен че не те информират правилно могат да ти докарат я язва,я депресия...

Fobos каза...

В никакъв слувай не ме манипулират!

Не всичко, което се казва от "синия екран" е истина, но е безумно да живея незаинтересован какво се случва в тази държава, в този свят. Има и други начини да се осведомявам, но нямам времето да го правя. За това и хората са измислили журналистиката.

Проблемът на неправилно поднесената информация не е на поемащият я, а на подавашият я. Той носи отговорност - морална, отчетническа, гражданска, юридическа и т.н.