24 май 2008

кошмар

Вчера тръгнах от централната автогара към Пирогов.От надлез “Надежда“ до кръстовището на бул.“Стамболийски“ и ул.“Одрин“ ,в обратна посока чак до гара “Подуене“бях свидетел на такова задръстване дето не съм го виждала и по Коледа и Великден около автогарата.Всяка малка уличка,всяко кръстовище,всеки тротоар бяха безнадеждно натъпкани с возила.
Тъй като отдавна спрях да давам пари за хартиена преса,снощи се заслушах в късните новини по БТВ и за пореден път чух как политиците си прехвърлят топката за отговорността за лошо организирания трафик в столицата.Новият министър на вътрешните работи обясняваше как общината и опозицията трябва да търсят решение за трафика.
Безразборното строителство всъщност осакати града ни.Нито един инвеститор на модерните жилищни кооперации не иска да осигури паркоместа за новодомците на които продава.С някакви фиктивни договори и хартийки мамят общината че са осигурили паркинг за всяко от жилищата,докато им минат разрешителните и после всеки да се оправя.
Ако се замислите основни и непоправими пътни артерии в столицата са така конструирани че безпоправно осакатяват трафика.Като например отбивката от Цариградско шосе за Дружба и летището...
Въпреки че звучи адски драстично,според мен главния архитект на София през последните четири години и настоящия ако се сменя със смяната на властта трябва да бъдат дадени на съд и да бъдат публично разстреляни за назидание на всички алчни хора на света....

4 коментара:

dzver каза...

Също така кметовете и общинските съветници, гласували безбройните заменки на панелни апартаменти за парцели в София, благодарение на които се появиха много от новите сгради.

Най-най-най-глупавите кръстовища, които съществуват по моя път:

- Орлов мост. Толкова конструктивни недостатъци, че е съвсем леко подобримо, но не и поправимо.

- Гурко и Евлоги Георгиев.

- Евлоги Георгиев и Графа/Драган Цанков. Това кръстовище задръства целия център в посока Орлов мост от началото на демокрацията.

- Житница и Борис III - Овча Купел не е квартал, а село, заради това кръстовище.

- П.Ю.Тодоров при ВМА

- Кулата (2 огромни булеварда в средата на 1 парк се пресичат със ... светофар???)

- Семинарията (трите последни са ремонтирани само преди 2-3 години от шайка олигофрени)

- Многоъгълното кръстовище в края на Дж. Баучер

- Кръстовището на Йерусалим, което няма светофар.

- Бул. Малинов. Този булевард е целия едно гигантско недоразумение.

zlatkata каза...

абсолютно съм съгласна с теб

Fenia каза...

А олигофренията Люлин да се "изтича" към центъра (и обратно) през тунел?!

Fenia каза...

А олигофренията Люлин да се "изтича" към центъра (и обратно) през тунел?!