26 април 2007

Грешки

Случва ми се много често да греша.И също толкова често да си осъзная грешката.Не винаги мога да я поправя.Но ако съм ощетила някого често имам възможност да се извиня и да опитам да поправя.И точно толкова често пропускам грешката,не я забелязвам и продължавам.
Правило първо:признавам грешките си и не се страхувам от присмех или порицание.Ако пък са неосъзнати грешки си търпя критиките или споря здраво.
Правило второ: опитвам се да виждам и по-далеко от носа си.
Правило трето: моите истини не са единственните.
Правило четвърто: чупи-купи! Безплатен обяд няма колкото и да съм тарикат:))
Често ми се случва да не забележа на улицата нещо което по никакъв начин не ме засяга защото си вървя улисана от моите си бръмбари в моята си глава..И да пропусна лелката от долния етаж например,която не съм поздравила и после цяла година ми обяснява че понеже не съм я била поздравила веднъж ми била обидена и никога нямало да ми каже "добър ден".Аз пък напук като я забележа я поздравявам.
Онзи ден възрастна женица спря пред един блок,пет минути се чуди как точно да се паркира със старото си возило и накрая без да съобрази паркира на средата на уличката.Мина младеж с друго возило,свирка и,разкрещя и се но я обиколи и мина.Аз бях зрител.След десет минути ми се наложи да тръгна,отидох до нея,помолих я и тя веднага си помести колата.Дали защото я помолих или защото и обясних че няма откъде другаде да мина не знам,ама ми се усмихна и се разкара...
Не можем да знаем и да разбираме всичко.Не е и нужно никому. Нужно ни е да виждаме от врене на време малко по-далеко от носа си и като ни дръпне някой за ръкава да се сетим.
Не понасям високомерието на всезнайковците!

3 коментара:

Fenia каза...

Нещо май недоразбрах: От тези три правила се ръководиш в ежедневието си или от днес започваш да се ръководиш?!

Помисли си добре какво ще ми отговориш, защото ако кажеш "да" на първото, то трябва да преосмислиш днешния ни разговор и коментарите си:Р

От всичко само май правило # 3 ти приляга. С тоз голям нос дет' го имаш... и изпълнението на #2 става невъзможно:Р

zlatkata каза...

ахахахаха
правилата не са от днес,а че някой не вижда по-далеко от неговия си нос си е негов проблем.Безгрешнице:)))

Sis каза...

Ъм... интересно ми е какво е провокирало тези размисли... макар да имам някакво бегло подозрение.